
- 300 gram yulaf
- 10 yumurta (3 tam, 7 beyaz)
- 6 ölçek protein tozu ( vanilya veya çikolota)
- 100 gram fındık
- 1 su bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
YAPILIŞI :
Önce yulaf ezmesini mutfak robotunda un haline getirin. Sonra bademi ve fındığı da kabın içine dökerek toz haline gelmesini sağlayın. Daha sonra yulaf ezmesi, fındık ve badem karışımının içine yumurtaları kırın. Bunlarıda karıştırdıktan sonra ayrı bir kapta 6 ölçek protein tozunu 1 su bayrağı süt ile karıştırın. Bu karışımı bir önceki karışıma ilave edip kabartma tozunuda kattıktan sonra tekrardan karıştırma işlemini gerçekleştirin ve fırın tepsisine dökün. Önceden 200 derecede 10 dakika ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca 200 derecede piştikten sonra protein kek hazır durumdadır.
BESİN DEĞERLERİ:
- Karbonhidrat: 23.75 gram
- Protein: 25.6 gram
- Yağ: 16 gram
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder